Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)

Преземања/Download

All4R&D Project

all4rd_logo

Научно-истражувачки проект

Logo-SeismoZid
Брошура
Broshura_logo_web

Научно-истражувачки проект

Logo

Virtual Tours Project

vtourslogo_

Earthquake Simulator

Линкови

Универзитети:
"Св. Кирил и Методиј"
Главна страница
RWTH Aachen University
Катедра за статика и динамика на конструкции, Градежен факултет, Ахен, Германија
Bergische Universität Wuppertal
Катедра за статика и динамика, Градежен факултет, Вупертал, Германија
Ruhr-Universität Bochum
Градежен факултет, Бохум, Германија
Почетна
Добредојдовте PDF Печати Е-пошта
Добредојдовте на веб страницата на катедрата за теорија на конструкции при Градежниот факултет во Скопје. Тука ќе најдете тековни информации за курсевите што се предаваат од членовите на катедрата, информации за членовите и научно-истражувачките активности на катедрата.
Градежен факултет
Главни дисциплини во кои се одвиваат предавања на катедрата за теорија на конструкции се класичните и матричните методи за статичка и динамичка анализа на определени и неопределени конструктивни системи. Посебно внимание се посветува на нумеричкото моделирање на градежни и инженерски конструкции преку формирање математички модели и нивна анализа со користење на современи софтверски решенија.
Исто така, катедрата покрива курсеви по информатика, програмирање, нумерички методи во градежништвото, метод на конечни елементи, асеизмичко проектирање на згради и инженерски објекти. Со тоа, студентите добиваат теоретски и практични познавања за дефинирање и решавање на задачи порзани со анализа на широк спектар конструктивни системи.
 
- Тонови форми на модел на мостот Голден Гејт PDF Печати Е-пошта
Последно освежено на Четврток, 04 Февруари 2016 10:37
 
- Structural Health Monitoring PDF Печати Е-пошта
Последно освежено на Петок, 24 Февруари 2012 15:33