Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)
Почетна Новости Информации
- Распоред за одбрана на семинарска по Ѕидани конструкции PDF Печати Е-пошта

grupi-odbrana-2018

 

На следниов линк може да се преземе распоредот за одбрана на семинарската задача по предметот Ѕидани конструкции.

 

Последно освежено на Понеделник, 23 Април 2018 10:54
 
- Предавања од областа на сеизмички ризик-Проф. Маријано Занини PDF Печати Е-пошта

Во рамките на соработката на Катедрата по теорија на конструкции и компјутерска анализа со Универзитетот Падова во Италија, проф. Маријано Анџело Занини (CV) одржа предавања во рамките на курсот „Проценка на сеизмички ризик: теорија и примена“ од 26.-29. март 2018 год.

Предавањата беа одржани според следниот распоред:

 

Датум Времетраење    
Локација Наслов

Понеделник   

26.3.2018

8 часа Училница 2     
Probability theory, distributions, regression analysis, data fitting

Вторник

27.3.2018
8 часа Училница 2 Elements of seismology, faults, seismic records, key indicators, elastic spectra

Среда

28.3.2018

8 часа Училница 116

Macroseismic scales, observed damage patterns to masonry buildings

and to RC buildings in recent Italian events, retrofitting interventions

Четврток

29.3.2018

8 часа Училница 2 Seismic risk evaluation, expected annual loss, advanced applications

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подготовката на курсот беше во рамките на нашите студиски програми за магистранти и докторанти, заедно со учество на истражувачи од нашиот Универзитет.

 

Катедра по теорија на конструкции и компјутерска анализа

 

Отворање на предавањето и поздравен говор - проф. Елена Думова-Јованоска

IMG_20180327_110603

 

Проф. Маријано Анџело Занини

IMG_20180327_113117

Последно освежено на Сабота, 07 Април 2018 08:30
 
- Потписи по Нумерички методи во градежништвото PDF Печати Е-пошта

Потписи по предметот „Нумерички методи во градежништвото“ ќе се делат на 25.05.2017 год. (четврток).

Индексите да се остават во кабинетот кај соработникот Стефан Мицевски најдоцна до 10:00h во четврток.

Потпишаните индекси ќе може да се подигнат следниот ден, на 26.05.2017 (петок) од кабинетот на соработникот.

Последно освежено на Понеделник, 22 Мај 2017 13:15
 
- Завршни резултати и потписи по Основи на aсеизмичко проектирање PDF Печати Е-пошта

Завршни резултати и потписи по предметот Основи на aсеизмичко проектирање ќе бидат објавени и доделени на 17.5.2017 (среда) од 10:00 часот во училница 116.

Во истиот термин ќе се спроведe и анкетирањe на студентите.

Последно освежено на Понеделник, 15 Мај 2017 12:15
 
- Оценки и потписи по Теорија на к-ции 1 PDF Печати Е-пошта
pencils Оценки и потписи по предметот Теорија на конструкции 1 ќе се доделуваат во индекс на 26.1.2017 год. (четврток) во 10:00 часот, во кабиентот на м-р Кристина Милкова.
Последно освежено на Вторник, 24 Јануари 2017 10:28
 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

Лист 1 од 2