Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)
Почетна Новости Информации - Предавања од областа на сеизмички ризик-Проф. Маријано Занини
- Предавања од областа на сеизмички ризик-Проф. Маријано Занини PDF Печати Е-пошта

Во рамките на соработката на Катедрата по теорија на конструкции и компјутерска анализа со Универзитетот Падова во Италија, проф. Маријано Анџело Занини (CV) одржа предавања во рамките на курсот „Проценка на сеизмички ризик: теорија и примена“ од 26.-29. март 2018 год.

Предавањата беа одржани според следниот распоред:

 

Датум Времетраење    
Локација Наслов

Понеделник   

26.3.2018

8 часа Училница 2     
Probability theory, distributions, regression analysis, data fitting

Вторник

27.3.2018
8 часа Училница 2 Elements of seismology, faults, seismic records, key indicators, elastic spectra

Среда

28.3.2018

8 часа Училница 116

Macroseismic scales, observed damage patterns to masonry buildings

and to RC buildings in recent Italian events, retrofitting interventions

Четврток

29.3.2018

8 часа Училница 2 Seismic risk evaluation, expected annual loss, advanced applications

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подготовката на курсот беше во рамките на нашите студиски програми за магистранти и докторанти, заедно со учество на истражувачи од нашиот Универзитет.

 

Катедра по теорија на конструкции и компјутерска анализа

 

Отворање на предавањето и поздравен говор - проф. Елена Думова-Јованоска

IMG_20180327_110603

 

Проф. Маријано Анџело Занини

IMG_20180327_113117

Последно освежено на Сабота, 07 Април 2018 08:30