Македонски (Macedonia)English (United Kingdom)
Почетна Членови
Грозде Алексовски PDF Печати Е-пошта

Професор, д-р, Раководител на катедрата

тел: 3116-066 лок. 216

 

grozde.jpg

 

факс: 3117-367

e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете

Катедра по Теорија на конструкции

Градежен факултет

бул. Партизански одреди бб, П.Фах. 560

1000 Скопје

Македонија

Предавања по предметите:

 • Како функционираат градбите
 • Теорија на плочи и лушпи
 • Метод на конечни елементи
 • Оптимизација на конструкции

Научно-истражувачки проекти:
  Сеизмоѕид (Сеизмичка повредливост на постоечки ѕидани згради во Македонија, 2017-2019)

Публикации:

Книги

 • "Свиткување според EC2", Грозде Алексовски, Андреја Спасов, Градежен факултет, Скопје, 2001
 • "Практикум по информатика", Елена Думова-Јованоска, Грозде Алексовски, Вено Пачовски, Виктор Михајлов, Сергеј Чурилов, Градежен факултет, Скопје, 2002

Научни трудови во списанија

 • ...

Научни трудови на симпозиуми, конференции

 • ...

Менторство на дипломски работи:

 • ...

Менторство на магистерски тези:

 • ...

Менторство на докторски тези:

 • ...
Последно освежено на Сабота, 19 Октомври 2019 22:02